tombow pennen

Tombow pennen: tips

Werk je al met Tombow pennen of wil je Tombow pennen kopen? Veel kunstenaars, tekenaars en creatieve mensen werken al met dit merk pennen en stiften. Ze zijn ideaal voor tekenwerk en brushlettering. Dit artikel geeft je een aantal tips voor Tombow pennen bestellen en voor het gebruik.

Blending palette en kleurenkaart

Je kunt de Tombow brush pen kleurenkaart op de website van de fabrikant vinden. Bekijk ook de blending palette om te zien welke kleuren je zelf kunt samenstellen. Per soort pen, dus ABT, ABT PRO en Fudenosuke kunnen andere kleurkaarten zijn.

Tombow Fudenosuke

De productlijn Fudenosuke wordt gebruikt voor schetsen, letters tekenen en strips tekenen. Deze pennen hebben een elastische punt voor een variabele breedte. Let op de hardheid van de punt bij deze pen kopen. Een zachte punt is meer geschikt voor grotere letters en schetsen. De harde punt is handiger voor kleine letters. De Fuenosuke twin heeft welliswaar twee punten, maar deze zijn beide zacht. De ene kant schrijft zwart, de andere grijs. Fudenosuke is er in zwart, grijs, kleur, neon en pastel voor zwart papier.

Tombow ABT PRO

In tegenstelling tot de Dual brush pen die op waterbasis is, is de Tombow ABT PRO op alcoholbasis. Deze pennen zijn er ook in twee punten, de fijne punt en flexibele penseelpunt. De inkt droogt snel maar vloeit langzaam waardoor er gelaagd gewerkt kan worden. Ook graphic en product designers zouden deze pennen eens moeten proberen. Het kan een ontwerp of schets op een levendige manier weergeven.

Wat is een goede brush pen?

De Tombow Dual brush pen is ideaal wanneer je van aquarelleren en schetsen houdt. De Fudenosuke en de Dual brush pen op waterbasis combineren goed met de MONO pennen. De ABT PRO markers combineren goed met elkaar. Welke pen voor Handletteren beginner? Wanneer je een brush pen zoekt voor lettering, kun je ook de beginnersset Sunny Lettering Set kopen. Dit zijn ook ABT PRO stiften op alcoholbasis.

Wat doet een brush pen?

Een brush pen zorgt ervoor dat je een dynamische lijn krijgt. Door te oefenen met druk en houding van de punt, krijg je een ander effect. Wanneer je begint met een brush pen gebruiken, wordt aangeraden om eerst lekker te oefenen. Staar je niet blind op het natekenen van een handlettering kaart of tekening die je gezien hebt, maar ga eerst eens vrij te werken om de mogelijkheden te ontdekken. Het is vanwege die reden ook handig niet één Tombow brush pen te kopen maar meerdere. Zo kun je ook oefenen met inkt mengen.

Tombow desktop organizer

Wanneer je eenmaal wat meer Tombow pennen hebt, kan een Tombow organizer of desk organizer handig zijn. Je kunt zo jouw Tombow pennen mooi op je bureau uitstallen en het geeft een opgeruimd gevoel.