Bakker Professional

Bakker Professional: “Betrouwbaarheid in kwaliteit, in mensen en in service”

Bakker Professional profileert zich als dé horeca en grootkeuken specialist van het noorden en is in Friesland de grootste aanbieder van technische maatoplossingen voor grootkeukens, keukentechniek, koeltechniek en airconditioning.

Het geheim van Bakker Professional? “Kwaliteitsmerken, een eigen werkplaats, een storingsdienst, voordelige onderhoudscontracten en een uniek totaaltraject van advies en ontwerp tot plaatsing, onderhoud en service van grootkeukens”, vertelt Peter Oostra, eigenaar van Bakker Professional. “En natuurlijk persoonlijk contact met onze klanten. Of het nu om een kleine koelkast of een complete keuken met koelcel gaat: wij zijn eerlijk, deskundig, betrouwbaar en het juiste adres voor de professionele grootkeuken.” Het bedrijf ziet het als haar taak om een toegevoegde waarde aan haar klanten te leveren.

Compleet

“Het complete plaatje; daar gaat het om”, aldus Oostra. “Juist in deze tijd die gekenmerkt wordt door een lastige economie en minder beschikbare financiële middelen, koopt men niet zo maar wat. Men wil echt waar voor zijn geld en mocht er iets zijn, dan wil men ergens op kunnen terugvallen. Hoe gek het ook klinkt: dat werkt in ons voordeel. Want, wat de klant op dit moment verwacht en vraagt als het gaat om advies en service is bij ons core-business. Betrouwbaarheid is belangrijk. Betrouwbaarheid in kwaliteit, in mensen en in service. Juist op die zaken onderscheiden wij ons in de markt. We hebben topmerken in ons assortiment en een eigen onafhankelijke technische dienst die gericht is op snelle service. De medewerkers van onze technische dienst volgen geregeld trainingen en workshops bij de fabrikanten waar we mee samenwerken zodat we up to date zijn met de technische kennis van alle apparatuur die we in de markt afzetten. In de horeca draait alles om snelheid. Met deze manier van werken kunnen we waarborgen dat onze klanten snel geholpen worden, mocht er iets aan de hand zijn.”

Nieuwbouw

Oostra is er van overtuigd dat juist deze manier van werken, het leveren van een toegevoegde waarde, leidt tot succes. En dat blijkt. Waar veel bedrijven geremd worden door de economie is Bakker Professional gegroeid. Onlangs opende het bedrijf haar nieuwe vestiging in Berlikum. Een vestiging met een vloeroppervlakte van 2500 vierkante meter, ruim 800 vierkante meter groter dan het vorige pand. De showroom van nu 300 vierkante meter werd verdriedubbeld. “Dat betekent dat we nog meer ruimte hebben om onze klanten niet alleen te laten zien, maar ook te laten ervaren welke keukenapparatuur we in huis hebben.” De showroom is namelijk voorzien van een ruim opgezette innovatieve demonstratiekeuken waar klanten mee kunnen werken en testen. “Bovendien hebben we in ons nieuwe pand een workshopomgeving waar klanten kunnen leren werken met nieuw apparatuur en onderling ook ervaringen kunnen uitwisselen.” Betere faciliteiten en een mooier ontvangst, kortom: een bewuste investering om nog meer te kunnen werken aan een wisselwerking met de klanten. “We willen onze klanten nog meer bewust maken van de mogelijkheden en de slimmigheden van de apparatuur die zij bij ons aanschaffen.”

Sponsor

Bakker is één van de sponsoren op het HorecaEvenTT en verzorgt het keukenapparatuur dat tijdens de kookwedstrijden gebruikt zal gaan worden. “We vinden het belangrijk dat het enthousiasme van de horeca tentoongespreid wordt. De kookwedstrijden op het HorecaEvenTT zijn daar een mooi middel voor. Het is hard werken in de horeca en dat is er nog wel eens de oorzaak van dat mensen afhaken. Toch is het niet alleen maar hard werken en dat wordt duidelijk tijdens de kookwedstrijden. Het is ook werken met mooie producten in een mooie omgeving op mooi apparatuur. Daar willen wij ons steentje aan bijdragen”, aldus Oostra. Daarnaast zal Bakker Professional drie innovatieve producten showen op de beurs.

Osmose

Vandaag de dag worden hoge eisen gesteld aan vaatwassystemen. Enerzijds wordt van de vaatwasmachine een uitstekend wasresultaat verlangd en anderzijds mag het vaatwerk niet beschadigd worden. De eerste innovatie die Bakker Professional daarom op de beurs zal laten zien is een glazenspoelmachine die gebruikt maakt van omgekeerde osmose om het water te zuiveren van kalk, mineralen en allerlei andere vervuilende bestanddelen die hun sporen op het glas nalaten. Een techniek die in principe niet nieuw is, maar die tot nu toe duur was en bovendien veel ruimte in beslag nam. Bakker Professional zal op de beurs een veel goedkopere machine presenteren die tevens heel compact is. “Het glaswerk is direct uit deze vaatwasser te gebruiken en het poleren van de glazen is niet meer nodig”, geeft Oostra aan. “Deze machine – die sinds eind vorig jaar op de markt is – bespaart werktijd, bespaart werkruimte en bespaart ook nog eens glasbreuken doordat poleren niet meer nodig is.”

Voorwas

“Vroeger was de vaatwas echt het ondergeschoven kindje van de horeca. Tegenwoordig komen er steeds meer slimme oplossingen die besparend werken als het gaat om kosten, water, chemicaliën, energie en arbeid.” Dat geldt ook voor de tweede innovatie die Bakker Professional meeneemt naar de beurs: een voorwasmachine. “Waar vroeger het voorwassen door keukenpersoneel gebeurde met een handdouche, gebeurt het nu steeds vaker door een voorwasmachine. De machine die wij presenteren heeft als noviteit dat het gebruikt maakt van het afvalwater van de vaatwasser.” Dit water heeft de ideale temperatuur voor de voorwas, bevat zeep en hoeft niet brandschoon te zijn omdat het om het voorwassen gaat. “Het werkt sneller omdat het machinaal is en bespaart water.”

VarioCooking Center
De derde innovatie die Bakker Professional op de beurs zal laten zien is er een op het gebied van kooktechniek. Eigenlijk is het een ‘oude’ bekende die steeds populairder wordt: de VarioCooking Center, een multifunctioneel kookeiland met alle kookfuncties die je kunt bedenken en gebaseerd op het principe van kwaliteitsbeheersing, snelheid, besparing van grondstoffen (water, kookvetten, energie en tijd) en makkelijk schoon te houden. “Twee koks zullen tijdens het HorecaEvenTT werken met de VarioCooking Center en het publiek, maar ook de potentials in het vak enthousiasmeren voor het vak en het gebruik van mooi apparatuur.”