piano-spelen

Leer piano spelen

Bijna iedereen houdt van het luisteren naar muziek. Maar het spelen ervan is misschien nog wel leuker. Toch zijn er maar weinig mensen die een muziek instrument kunnen spelen. Daarom zijn er steeds meer online aanbieders van muziekles. Leer piano spelen of kies voor een ander instrument. Als je een beeetje muzikale aanleg hebt, dan leer je heel snel de basis en kun je als je vrienden langs hebt, ze jouw pingeltjes laten horen.

Muziek brengt leven in de bouwerij

Je kent die uitspraak vast wel en er is niets meer dan waar. Wanneer je een gezellige avond hebt, zet dan eens een muziekje op. Kies als je aan het praten bent voor rustige achtergrond muziek zodat het niet te luid is. Je kan ook actief muziek gaan maken als je een instrument kan spelen. Kruip lekker achter de piano en speel een lekker deuntje. Je staat ineens in het middelpunt van de belangstelling. Ook al weet jij dat je met piano les de basis nog maar net onder de knie hebt, een luisteraar zal enorm onder de indruk zijn. Bij de volgende pianolessen volgen leer je steeds meer zodat je een echte goede muzikant kan worden.

Piano spelen… of toch een ander instrument?

Voor veel instrumenten heb je een bepaalde techniek nodig. De blaastechniek voor saxofoon, de slagtechniek voor drum… ga zo maar door. Bij piano is het een stukje rustiger, hier moet je uiteraard de toetsen goed leren bespelen, maar voor beginners is dit makkelijker. Probeer het eens en kijk of piano spelen iets voor jou is.