Fortuna meat T-Ribs

Fortuna Meat uit het Duitse Osterwald is een groothandel en vlees. Met haar roots in Nederland, kent Fortuna de markt in Nederland en in Duitsland als geen ander. Begin augustus bracht Fortuna Meat een nieuw premium varkensvleesproduct op de markt: de T-Rib.

T-Ribs: Een nieuw varkensvlees product

De T-Rib is een nieuw varkensvleesproduct: een robuust stuk hamvlees met been gegaard op lage temperatuur waardoor het vlees zacht en sappig blijft. Het is gekruid volgens een oud familierecept en heeft een ambachtelijke uitstraling. Door kort te verhitten in oven of combisteamer heeft het een bijzonder gemaksaspect en dus zijn T-Ribs zijn met name bedoeld voor de horeca in brede zin. De T-Ribs worden gekoeld of ingevroren geleverd in een doos van ongeveer 10 kilogram en hebben een stuks gewicht van 300 tot 400 gram. Vooralsnog zijn de T-Ribs vooral in Noord-Nederland en het westen van Duitsland te verkrijgen. Vanaf begin volgend jaar moet de T-rib ook in het zuiden van Nederland te verkrijgen zijn.

Kwaliteit

Het idee voor T-Ribs ontstond bij Francis E.S.Visser, eigenaresse van Fortuna Meat GmbH, al ruim dertig jaar geleden. Als importeur en exporteur van geslacht vlees krijgt Visser regelmatig met producten te maken die niet op de consumentenmarkt in Nederland verschijnen. Zoals bijvoorbeeld de ingewanden van koeien en varkens die vooral naar China geëxporteerd worden (voor een deel ook op de consumentenmarkt), of uitgebeende hammen voor de Amerikaanse markt. “Het vlees dat overblijft bij het uitbenen van hammen kreeg zij wel eens toegeschoven. Het is echt een heerlijk product en zodoende kwam ik op het idee”, aldus Visser. Twee jaar geleden begon Visser met het ontwikkelen van echte plannen voor het op de markt brengen van de T-Ribs. Zij liet de naam beschermen, vond exportslachterij Gosschalk in Epe bereid om de hammen uit te benen en maakte een deal met Koetsier Vleeswaren in Ruinerwolde om de T-Ribs te garen en klaar te maken voor de horeca. Diverse partijen T-Ribs bracht Visser naar plaatselijke voetbalverenigingen en biljartclubs om te testen. “Reacties waren bijzonder positief elke keer. Sommigen vinden het stuk vlees of te groot of te klein, maar aan de portionering kun je wat doen. Daarom zijn we ook met een kleinere varkenssoort aan het testen. Maar portionering zegt niets over de kwaliteit van het stuk vlees. Op de kwaliteit en de smaak van het product reageert iedereen positief. Sinds augustus zijn de T-Ribs op de markt verkrijgbaar en we zien de vraag naar dit product wekelijks stijgen.”