Project Totaal Okido

Inrichting en meubilair; dat is waar Project Totaal Okido uit Heerenveen in is gespecialiseerd. De groothandel is gericht op de horeca en op horeca gerelateerde bedrijven. Van school tot restaurant, van bedrijfskantine tot kerk, van voetbalclub tot café; iedereen die zitmeubilair nodig heeft is bij Project Totaal Okido aan het goede adres.

Okido: Opvallend assortiment met scherpe prijzen

Op het industrieterrein van Heerenveen is Project Totaal Okido inmiddels alweer vijf jaar gevestigd. In de ruim opgezette en luxe showroom van het bedrijf staan honderden stoelen. Het is een bont overzicht van tafels en stoelen in verschillende kleuren, verschillende materialen en verschillende stijlen. Horecastoelen, retrostoelen, loungebanken, wandbanken, barkrukken, restaurantstoelen, houten stoelen, leren stoelen, metalen meubelen, terrasmeubilair, noem maar op. Hier en daar een lamp of een decoratiestuk als een kandelaar, een schilderij of een vaas, maar de focus ligt zichtbaar op het zitmeubilair. “Daarin zijn wij gespecialiseerd”, aldus eigenaar Fons Ris. Samen met zijn broer Kees kocht hij negen jaar geleden het bedrijf over van de toenmalige eigenaar in Joure. Vijf jaar bleven ze gevestigd in Joure, daarna maakten ze de overstap naar Heerenveen. Dat was een logische stap, want Fons en Kees hebben zelf al meer dan twintig jaar diverse horecabedrijven in Heerenveen (gehad). Gelegen naast de snelweg is het bedrijf goed bereikbaar voor haar klanten door heel het land. Nog een praktisch voordeel om voor Heerenveen te kiezen.

Scherpe prijzen

Project Totaal Okido kenmerkt zich door twee opvallende zaken: het ongelofelijk grote assortiment en de blijvend voordelige prijzen. Fons legt uit: “Toen we het bedrijf negen jaar geleden kochten hebben we één belangrijk aspect veranderd. We wilden niet met tussenleveranciers blijven werken en zijn direct bij de fabrikant gaan inkopen. Een stuk efficiënter en een stuk goedkoper. Dat resulteert bovendien in grote inkopen en scherpe prijzen.” In haar pand heeft Okido een immens grote opslagruimte waar duizenden en duizenden meubelstukken staan opgeslagen. “Een voordeel voor onze klant want we kunnen direct uit voorraad leveren, ook als het om grote aantallen gaat. Met levertijd hebben we niet snel te maken, tenzij de klant de stoelen naar eigen smaak wil aanpassen door bijvoorbeeld een ander dessin of een andere materiaalkeuze. Daarnaast betekent een grote voorraad en het weglaten van tussenleveranciers scherpe prijzen. En die scherpe prijsstelling willen we onze klanten ook blijvend garanderen. Meubilair is een kostenpost voor de ondernemer, maar tevens een mode item. Bedrijven moeten wel om de zoveel jaar hun inrichting aanpassen. Mooie producten van een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs, is dan wat je als ondernemer wilt.”

Opvallend

Daarnaast onderscheidt Okido zich door een trendy, opvallend en kleurrijk assortiment. “In ons grote assortiment hebben we voor elk wat wils. We kunnen alle doelgroepen bedienen – van sportkantine tot chique restaurant – en hebben voor elk budget een passende oplossing. Maar onze extra uitdaging blijft om elke keer weer leuke, opvallende producten in het assortiment op te nemen”, zegt Wietske Vogelzang, management assistant. “Ik denk dat we daar ook elke keer weer goed in slagen. Nu hebben we bijvoorbeeld heel geinige stoelen in de vorm van een schoen met hoge hak, of prachtige retrosets. Onze klanten waarderen die eigenzinnige eigenschap van ons.” Concepten veranderen, tijden veranderen en mode verandert, dus is het een kunst om bij de tijd te blijven en liever zelfs nog een stapje voorop te lopen. “Daar zijn we dagelijks mee bezig en dat is wat Project Totaal Okido beoogt. Door beurzen in binnen- en buitenland te bezoeken doen we inspiratie op voor nieuwe producten en nieuwe stijlen. We ontwerpen zelf ook. Dan passen we een producten ietwat aan of laten we een stoel anders bekleden, omdat we weten dat dit beter past in bepaalde branches. Kennis van de markt en kennis van onze klanten is dus een absolute must om onderscheidende producten succesvol te kunnen aanbieden.” Met een ruime ervaring in de horecabranche weet Project Totaal Okido wat horecaondernemers bedoelen en wensen. “We praten de taal van de horecaondernemer”, zegt Fons Ris. “Een van de redenen waarom we graag de totaalinrichting op gebied van meubilair willen verzorgen voor onze klanten. Daarin kunnen we een meerwaarde garanderen. Klanten komen graag bij ons, omdat men zich hier prettig en welkom voelt. We hebben een heel open bedrijfskarakter en kunnen ons goed inleven in de wensen van de klant en de behoeftes van de branche.”

Uitbreiding

Vast onderdeel van Project Totaal Okido is de outletstore iets verderop in Heerenveen, met nog scherpere aanbiedingen op zit- en terrasmeubelen. Omdat de ruimte er is en omdat het een stuk praktischer en efficiënter is, zal de outletstore bij het huidige bedrijfspand betrokken worden door een flinke nieuwbouw naast het bestaande pand te realiseren. Die uitbreiding zal dan ook direct een uitbreiding van het assortiment betekenen. “De plannen liggen er om ons huidige oppervlak te verdubbelen. Een nog groter en nog breder assortiment betekent dat we nog gerichter op de wensen van onze klanten kunnen inspelen, en dat is waar we voor staan: tevreden klanten en een uitgebreid, opvallend assortiment met scherpe prijzen.”