Hotel Fidder

Hotel Fidder: Vergaderen, dineren en overnachten in stijl

Hotel Fidder in Zwolle is een 3 sterren hotel gevestigd in een rijksmonument en ingericht met Jugendstil kenmerken. “Dit is een van de leukste hotels van Nederland”, zegt Danielle Fidder. Per 1 september heeft het hotel haar restaurant geopend en onlangs zijn ook de vergaderfaciliteiten verbeterd.

Waarom Hotel Fidder een van de leukste hotels van Nederland is? Danielle Fidder, is daar duidelijk over: “Het hotel is in vier prachtige stijlvolle en monumentale panden gevestigd. Er is een prachtige ruime, besloten stadstuin wat op zich al uniek is voor de binnenstad voor Zwolle. Het hotel is bijzonder ingericht met klassieke en antieke sferen en alle 21 kamers hebben een eigen karakter waar de sfeer van weleer bewaard is gebleven, en waar bovendien alle luxe die je van een hotelkamer mag verwachten aanwezig is. Met name zakenmensen die regelmatig in hotels overnachten vinden het een verademing om eens op een niet-standaard hotelkamer te verblijven, merken we.”

Restaurant

Nieuw in het hotel is het rookvrije restaurant dat van maandag tot en met donderdagavond geopend is. “Tot 1 september konden we diners op afspraak verzorgen en kleine gerechten in de lounge serveren (en we verzorgden uiteraard het ontbijt ), maar we kregen toch steeds vaker vooral van onze zakelijke gasten de vraag te horen waarom wij geen restaurant hadden. Als service besloten we daarom de keuken uit te breiden en een kok aan te trekken. Nu al hebben we daar veel enthousiaste reactie op gekregen”, aldus Fidder. In de keuken werkt kok Rutger van Benthem vooral met seizoensgerichte producten en iedere drie maanden ontwikkelt hij een nieuwe kaart waarbij de gerechten worden aangepast aan het seizoen. Daarnaast bestaat er voor de vaste gast de mogelijkheid voor een dagelijks varierend menu. Fidder wijst op de unieke mogelijkheid dat gasten bij mooi weer op het terras in de besloten lommerrijke stadstuin kunnen lunchen en dineren. Daarvoor kunnen 30 zitplaatsen ingericht worden in de tuin. “Bij minder mooi weer kunnen gasten een aperatief nuttigen voor de open haard of de lounge en hier kunnen zij ook na het diner heerlijk vertoeven met koffie, likeur of een sigaar”, aldus Fidder. “Ook kan een (besloten) diner worden geserveerd in één van de stijlvolle vergaderzalen. Zo is er eigenlijk voor elke gast wel een concept op maat te bedenken.”

Vergaderen

Onlangs werden ook de drie vergaderfaciliteiten (geschikt voor 16, 10 en 8 personen) van Hotel Fidder verbeterd. De grote bestuurstafel in de Eetkamer leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een boardroom meeting van ongeveer 16 personen en in theateropstelling kunnen er tot 25 personen terecht. Zij bieden, net als de lounge en de tuin, vele mogelijkheden voor (business)bijeenkomsten in een bijzondere ambiance. De vergaderzalen zijn net als de rest van het hotel stijlvol ingericht, hoewel de sfeer rustig is gehouden om “een prima vergadersfeer te creeren”, aldus Fidder. Van de drie (vergader)zalen in Hotel Fidder grenzen twee aan de besloten stadstuin waar tijdens een pauze vertoefd kan worden. “Op die manier zijn er mogelijkheden genoeg om (business)bijeenkomsten op maat te garanderen, al dan niet gecombineerd met een overnachting in een van de Stijlkamers die het hotel rijk is.” Bovendien het hele hotel werd onlangs voorzien van draadloos internet.

Familiebezit

Het hotel is al sinds 1984 in bezit van de familie Fidder. Patrick Fidder (broer van Danielle) is sinds 2002 eigenaar van het hotel. “Sinds die tijd is er heel wat veranderd”, zegt Danielle. “Bijna alle kamers zijn gerenoveerd waarbij diverse luxe faciliteiten zijn toegevoegd, waaronder een infrarood sauna en een bubbelbad.” Ook de lounge en de ontbijtruimte annex vergaderruimten hebben een makeover gekregen. Naast 21 hotelkamers beschikt Hotel Fidder ook over acht één-kamer appartementen met eigen opgang. Deze zijn volledig ingericht terwijl er gebruik gemaakt kan worden van de hotelfaciliteiten als ontbijt, lounge, wasservice en fietsverhuur. Het hotel is gehuisvest in vier statige woonhuizen die zijn ontworpen door de toonaangevende architect G.B. Broekema uit Kampen en gebouwd in de periode 1905-1906 in de Art Nouveau bouwstijl. Grote pluspunten van het hotel zijn dat zowel het station als het centrum van Zwolle op loopafstand liggen en dat je voor het hotel gratis kan parkeren, “en waar vind je dat tegenwoordig nog?”

Door Ronella Bleijenburg