Gastbloggen op Aanbodoverzicht.nl

Gastbloggen, in bredere zin bloggen genoemd, is een activiteit van schrijven voor een persoon of website. Over het algemeen wordt gastbloggen gedaan door mensen die een passie hebben voor een bepaald onderwerp of een bepaalde niche en kennis hebben van dat specifieke onderwerp. Gastbloggen kan echter ook worden gedaan met als doel beter gevonden te worden in zoekmachines. Door een backlink te plaatsen in jouw gastblog ontvang je een referentie naar jouw website. In alle gevallen bieden bloggers nuttige informatie over een onderwerp of recensies over een product, dienst of bedrijf. Naast gastbloggen voor Aanbodoverzicht.nl kan je ook bij ons terecht wanneer je zoekt op gastblogger gezocht. Onze bloggers kunnen dan voor jouw website eenmaal of vaker een artikel schrijven.

In welke categorieen kan ik gastblogger worden?

Er zijn veel categorieen en Aanbodoverzicht is het platform om over vrijwel alle categorieen te bloggen. Kies dus een onderwerp waar jij verstand van hebt.

Populaire gastblogs zijn:

 • gastblog fitness
 • gastblog interieur
 • gastblog kinderkleding
 • gastblog reizen
 • gastblog mama
 • gastblog beauty
 • gastblog duurzaam
 • gastblog makelaar
 • gastblog auto’s
 • gastblog cultuur
 • gastblog zakelijk
 • gastblog sport

Waar wil jij jouw gastblog over laten gaan? Of heb je een ander thema? Laat het ons weten.

Je moet een passie hebben voor het thema van jouw gastblog

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een persoon met een passie voor gezondheid en welzijn. Om zijn (online) bedrijf te promoten, wil hij graag gastblogs schrijven over onderwerpen die verband houden met gezondheid en welzijn. Het is duidelijk dat hij of zij schrijft over een onderwerp waar hij of zij om geeft en kennis van heeft. Je mag binnen het thema zelf een onderwerp kiezen of met ons overleggen waar wij zien dat vraag naar is online. Ben jij op zoek naar “Gastblogger gezocht” dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu een gastblog aan wilt leveren voor onze site of een mooie gastblog wilt ontvangen van onze bloggers.

Online promotie en persbericht plaatsen

Welke andere optie bieden wij, behalve gastbloggen? Er is nog een geweldige manier, en dat is door informatieve artikelen te schrijven of door ons te laten schrijven die direct betrekking hebben op uw website of bedrijf, en deze vervolgens als persbericht plaatsen op Aanbodoverzicht. Alle websites hebben contentmarketing nodig om succesvol te zijn, en jouw artikelen kunnen helpen je website in Google te laten stijgen. Door hoger te komen in de zoekresultaten van zoekmachines kun je zelfs een toename van het verkeer naar je site zien.

Gratis of betaald een gastblog plaatsen

Dus, wat voor soort gastblog opties zijn er beschikbaar? Je kunt ervoor kiezen om een ​​gratis gastblog te plaatsen of een betaalde. Overleg om de mogelijkheide te bespreken. De meest populaire manier van contentmarketing is een combinatie van on-page, dus pagina’s en blogs op jouw website plaatsen, en off-page, artikelen op andere sites die naar jouw linken. Bijvoorbeeld op Aanbodoverzicht.nl. Wij kunnen bij beide helpen. Het mooie van deze methode is dat je sites kunt gebruiken die binnen jouw niche vallen.

In iedere gewenste categorie

Een gebruikelijke methode voor het plaatsen van blogs is het plaatsen van gastblogs in categorieen die gerelateerd zijn aan jouw website of die hetzelfde onderwerp bespreken als jouw website. Je kunt er ook voor kiezen om gastposts te plaatsen in categorieen die niet specifiek gerelateerd zijn aan jouw site, maar die toch zeer nuttig zijn voor bezoekers. Je moet de juiste categorie kiezen en je moet ervoor zorgen dat ze waarde bieden aan bezoekers door hun inhoud te bieden die relevant is. Denk aan een gastblog over reizen in de categorie gezondheid. Hierbij kan je behandelen waarom reizen goed voor je gezondheid is.

Advertentieruimte kopen of gastbloggen?

Een andere optie naast gastbloggen is om advertentieruimte te kopen om meer verkeer naar je site te krijgen. Dit kan door Google Adwords te kopen of tekstadvertenties in blogposts te plaatsen. Misschien wil jij ook advertenties draaien of advertorials plaatsen. Je kent ze wel, van die artikelen op nieuwssites die gesponsord zijn door grotere bedrijven, zoals zorgverzekeraars of banken. Dit is een goede manier om gericht SEO toe te passen zonder dat je artikelen hoeft te schrijven. Je kan je link op een pagina plaatsen in een reeds bestaand artikel of je kan bijvoorbeeld een advertorial laten schrijven. 

Het moet hoe dan ook interessant zijn

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden over gastbloggen of wanneer je een gastblogger gezocht hebt, is dat je altijd interesse moet tonen in het onderwerp waar de doelgroep naar op zoek is. In een gastblog heb je de mogelijkheid om over je expertise te praten en een interessant onderwerp te bespreken dat verband houdt met je eigen product of dienst. Je moet nooit proberen jezelf of je product te verkopen, en je moet zeker afzien van het proberen iemand via links naar jouw website te krijgen. Een geweldige gastblog zal waardevolle inhoud bieden waarvan het publiek anders niet op de hoogte zou zijn geweest, en als zodanig zal de kwaliteit van de blog toenemen. Je geeft met een goed geschreven blog de bezoeker een reden om op jouw link te klikken in plaats van alleen maar te roepen dat iemand ergens op moet klikken.

Conclusie

Al met al is gastbloggen een krachtige marketingstrategie, die zowel in contentmarketing als SEO past. Maar het is ook een goede manier om het verkeer naar je eigen website te vergroten, en de kwaliteit van de gastblog heeft direct invloed op jouw positie in de zoekmachines. Gastbloggers zijn verreweg een van de gemakkelijkste manieren om te werken aan off-page SEO, maar zeker in combinatie met website teksten laten schrijven voor je eigen website, kan dit bijzonder goed werken. Door dit te doen, kun je geweldige mogelijkheden voor gastbloggen en SEO krijgen en tegelijkertijd de waarde van je blog verhogen waardoor je een hogere conversie hebt. Start vandaag nog met een autoriteit te worden in jouw branche. Begin met gastbloggen of wanneer je een gastblogger zoekt, neem contact op om in contact met onze bloggers te komen.