Droogers Horeca Apparatuur

Droogers Horeca Apparatuur uit Surhuisterveen is specialist in het leveren, monteren en onderhouden van hoogwaardige horeca-apparatuur in het noorden van Nederland. Droogers Horeca Apparatuur verzorgt de volledige inrichting van cafetaria, snackbar, viswinkel, restaurantkeuken, bedrijfs- of sportkantine, snack- of viswagen of oliebollenkraam. Het assortiment was al een totaalconcept, maar dit jaar is daar een aantal noviteiten aan toegevoegd. Op het HorecaEvenTT in Assen zal het bedrijf deze noviteiten demonstreren.

Vijf nieuwe merken in assortiment van Droogers Horeca Apparatuur

Ruim 25 jaar bestaat Droogers Horeca Apparatuur. Het familiebedrijf staat bekend als totaalleverancier van warme en koude technieken (inclusief airconditioning) voor de volledige horecabranche én als een betrouwbare partner. “Niet in de laatste plaats vanwege de sterke focus op de service richting onze klanten”, vertelt Gerard Droogers, eigenaar van het familiebedrijf. “Ons assortiment is een totaalpakket en zo is onze service ook.” Dat begint met een gesprek bij de klant, mondt – na het meedenken – uit in een plan van aanpak en resulteert in plaatsing van de apparatuur met tot slot de nodige nazorg en onderhoudscontracten. “Een goede service en kwalitatief goede apparatuur gaan hand in hand. Wat die service betreft zitten we in Surhuisterveen op een heel strategische plek in het land. We kunnen vlot bij onze klanten zijn en een jarenlange focus op drie provincies zorgt dat we onze klanten goed kennen. We kunnen met hen meedenken, adviseren en maatwerk afleveren.”

Kwaliteit

Wat de kwaliteit betreft heeft Droogers Horeca Apparatuur een heel duidelijke mening. Het bedrijf werkt uitsluitend samen met leveranciers van kwalitatief hoogwaardige apparatuur (lees: marktleiders) en gaat alleen voor langdurige samenwerking met die leveranciers. Vijf hoofdmerken heeft het bedrijf: Kiremko, Perfecta, Smitto (gericht op de fastfood markt), Angelo Po (complete lijn van groot keukenapparatuur) en Rhima (vaatwassystemen). “We zijn en blijven trouw aan onze merken”, geeft eigenaar Ingrid Droogers aan. “Lange samenwerkingen zorgen voor een optimale kennis van de apparatuur en zorgen ook voor een goede band met de leverancier wat zijn voordelen heeft. Uiteindelijk betekent dat een optimale service richting onze klanten.” Per 1 januari van dit jaar heeft Droogers Horeca Apparatuur vijf nieuwe merken en nieuwe producten in haar assortiment opgenomen.

Qook

De trend van open keukens blijft zich voortzetten in horecaland. De chef is tegenwoordig niet meer alleen trots op zijn gerechten, maar ook op zijn keuken. De Nederlandse fabrikant Qook, speelt op die trend in met het nieuw ontwikkelde maatwerk fornuis dat niet alleen voorzien is van de nieuwste snufjes, maar ook nog eens naadloos is en dus hygiënisch en praktisch. Qook is verkrijgbaar in een rond of vierkant model en in wand- of in eilandopstelling. Met het moederbedrijf van Qook, Qbtec (die ook de merken Kiremko, Perfecta en Smitto in huis heeft), doet Droogers Horeca Apparatuur al tientallen jaren zaken en dat was een goede reden om ook de fornuizen van Qook in het assortiment op te nemen. Sinds 1 januari levert Droogers het merk Qook en de eerste twee fornuizen zijn inmiddels verkocht.

TurboChef

TurboChef is het tweede nieuwe merk dat Droogers Horeca Apparatuur sinds dit jaar voert. TurboChef heeft sinds 1991 een baanbrekende rol gespeeld in de wereld van de ‘rapid cooking’ en heeft supersnelle ovens ontwikkeld die tot 12 keer sneller bereiden en consistente resultaten geven zonder de vermindering van kwaliteit. Deze highspeed ovens heeft Droogers Horeca Apparatuur in haar assortiment opgenomen en daarmee het assortiment voor de fastfood sector, waarin ze al marktleider is, nog verder verbreed. “Met een korte bereidingstijd, een constante kwaliteit en dus een besparend karakter is dit een super efficiënte oven voor de fastfood sector, die ook nog eens in meerdere modellen te verkrijgen zijn”, aldus Robert Jan Oostra, die sinds 1 januari van dit jaar in dienst is gekomen als commercieel verkoper van Droogers Horeca Apparatuur.

CookTek

Door inductie kan de horecasector sneller en preciezer werken tegen lagere kosten. CookTek, een Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op inductietechniek en uitgegroeid is tot marktleider, volgt die trend nauwgezet. De producten van CookTek zijn een mooie aanvulling op het assortiment van Droogers Horeca Apparatuur, en één van de specifieke producten is de Incogneeto waarmee je van een bestaande meubel in een handomdraai een buffetmeubel maakt. De inductie unit wordt eenvoudig in een railsysteem onder een bestaand meubel geplaatst, terwijl op het bovenblad van het meubel een onderlegger wordt gelegd die draadloos contact maakt met de inductie unit en waarop de pan of chafing dish komt te staan. De onderlegger meet continu de temperatuur van de pan en geeft dit door aan de inductie unit die alleen verwarmt op het moment dat het ook echt nodig is. “Er wordt dus een flinke energiebesparing gerealiseerd met dit apparaat”, zegt Oostra.

Leventi en Alto-Shaam
Leventi is het vierde nieuwe merk dat Droogers aan haar assortiment heeft toegevoegd. Leventi heeft een uitgebreid bake-off ovenprogramma als ook een uitgebreid programma met combi-ovens. “Het programma is zo uitgebreid dat er voor elke klant een geschikte oven te vinden is”, aldus Gerard Droogers. De Cook & Hold Ovens van Alto-Shaam is de laatste uitbreiding op het bestaande assortiment van Droogers Horeca Apparatuur. Alto-Shaam ontwikkelt geavanceerde systemen met veel aandacht voor voedselveiligheid en efficiënt gebruik. De Cook & Hold Ovens kunnen vlees en andere producten vele uren op een (lage) en constante temperatuur bereiden, met behoud van kwaliteit. “Groot voordeel is dat de ovens de mogelijkheid bieden om vooruit te produceren en daardoor ontstaat er meer rust tijdens de piekuren.”

HorecaEvenTT
Al deze noviteiten zijn een aanvulling op het bestaande assortiment van Droogers Horeca Apparatuur en zorgen voor een nog completer aanbod. “Voor alle horecadoelgroepen willen we een totaalconcept kunnen aanbieden. Wij vinden het belangrijk dat de klant met mooie apparatuur werkt die hem zoveel mogelijk rendement opleveren. Wij kunnen de klant daarbij helpen met onze jarenlange ervaring en met onze kennis van de techniek achter de merken”, zegt Ingrid Droogers.
Alle nieuwe merken zullen getoond worden (al dan niet in werking) op het HorecaEvenTT in Assen. Twee koks zullen diverse hapjes bereiden en de hele dag door demonstraties geven met de nieuwe apparatuur. “In de loop van dit jaar zullen we bij ons op de vestiging ook een demonstratiekeuken realiseren waar we met klanten nog beter de apparatuur kunnen bekijken en testen.”