Mussana keukenapparatuur

Mussana Mussana; Topkwaliteit voor topprestaties

Mussana in Nijverdal is leverancier van (groot) keukenapparatuur. Jarenlange ervaring heeft het bedrijf groot gemaakt en een groot klantenbestand is het bewijs van een succesvolle en klantvriendelijke aanpak. Onlangs presenteerde het bedrijf een nieuw product: de Multicold. Een alternatief voor de waterverslindende en dure ijsmachines en pasteurisatieketels.

Niet alleen topkwaliteit, maar ook topprestaties

Met slagroommachines, pannenkoekapparatuur, wafelijzers en ijsmachines is Mussana gespecialiseerd in de zoete sector van de horeca. Maar een algemene aanpak kenmerkt het bedrijf net zo goed. Van koel- en vriesapparatuur tot espressomachines, van rvs tegelstrips en schrobputten tot kookgroepen en magnetrons; Mussana heeft het allemaal in haar assortiment. En bovendien, Mussana ontwerpt veel machines zelf.

Multicold

Onlangs nog presenteerde het bedrijf een nieuw product de Multicold. “Het is een oplossing voor ijssalons die te kampen hebben met een hoog water verbruik”, vertelt Leo van der Woerdt van Mussana. “Watergekoelde ijsmachines en pasteurisatieketels gebruiken veel water als koelmiddel. Probleem is dat dit water onvervuild in het riool verdwijnt, terwijl er wel voor is betaald en ook nog eens is betaald voor een bestemmingsheffing rioolrecht. Dat is zonde van het water en het geld. Bovendien gaat de prijs van het water ook steeds verder omhoog. De laatste tien jaar is de waterprijs bijvoorbeeld met 32 procent gestegen en ook de prijs van het bestemmingsheffing rioolrecht wordt veelal jaarlijks met 10 procent verhoogd. Het hoge waterverbruik en de bijkomende kosten is een veel gehoorde klacht van eigenaren van bijvoorbeeld ijssalons met meerdere ijsmachines. Het kost hen vaak enkele duizenden euro’s op jaarbasis. Daarom hebben wij de MultiCold ontwikkeld. Deze machine neemt 100 procent van dit waterverbruik over.” In plaats van water gebruikt MultiCold glycol om de ijsmachines en pasteurisatieketels te koelen, een efficiënt en beschermend medium om warmte te transporteren. “Dit bespaart duizenden liters water op jaarbasis en ook nog eens heel wat stroomverbruik. De MultiCold is een apparaat dat voorziet in een behoefte.” Eind februari presenteerde Mussana de MultiCold aan haar zakenrelaties. “Een succes”, aldus Van der Woerdt.

Oplossingsgericht

Eerder al ontwikkelde het bedrijf ook in eigen beheer een pannenkoekcarrousel. Een machine waarmee meerdere pannenkoeken tegelijk gebakken kunnen worden, maar waarmee problemen als een ongelijke baktemperatuur, het terugzakken van temperatuur bij piekmomenten en een hoog energieverbruik bij dalmomenten zijn opgelost. “Bovendien hebben alle pannenkoeken dezelfde hoge kwaliteit en is niet de ene veel dikker dan de andere, bijvoorbeeld.” Dergelijke machines zijn typerend voor de oplossingsgerichtheid van Mussana en het meedenken met haar klanten. Want dat staat bij het bedrijf hoog in het vaandel. Niet alleen topkwaliteit, maar ook topprestaties. “Goed naar de klanten luisteren en de voor hen meest optimale machine samenstellen en/of leveren, dat is onze strategie. En als iets niet te koop is, maken we het wel zelf”, zegt Van der Woerdt. “Hiermee creëren we voor onszelf een unieke plek op de markt.” Doordat Mussana veel apparatuur zelf produceert is het bedrijf ook nog eens in staat in eigen beheer maatwerk af te leveren. Zo is het inpassen van een machine in een bestaande keuken geen enkel probleem. Bovendien kunnen goed opgeleide servicemonteurs aan al deze apparatuur zowel preventief onderhoud als reparaties uitvoeren. “En daarmee garanderen we een grote continuïteit.”

Landelijke dekking

Acht jaar geleden begon Leo van der Woerdt samen met zijn vrouw als zelfstandig leverancier van (groot) keukenapparatuur. Inmiddels werken er vier monteurs door heel Nederland waardoor het bedrijf een landelijke dekking kent. Hiermee is ook een 24-uurs service gewaarborgd. Ook is er een extra administratieve kracht. De klanten van Mussana zijn de horecagelegenheden in Nederland en België. “We vertegenwoordigen sterke merken en leveren een goede service. Dat is onze kracht. Alles wat we verkopen en vertegenwoordigen kunnen we ook onderhouden. We gaan niet iets verkopen dat we zelf niet kunnen onderhouden en waar we geen pasklare oplossing voor hebben. Wij zijn lid van Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur, en dat zegt iets over onze manier van werken, kwaliteit en betrouwbaarheid”, aldus Van der Woerdt. In acht jaar tijd is het bedrijf flink gegroeid en heeft het haar sporen op de Belgische en Nederlandse markt nagelaten. Nog meer groei en een nieuw pand waardoor de mogelijkheden van Mussana nog sterker geprofileerd kunnen worden is de ambitie voor de toekomst.