tips-gas-besparen

Tips om gas te besparen

Met de hoge energieprijzen is het noodzakelijk om te gaan besparen. Je kunt altijd geld besparen op je gasrekening door je huis te optimaliseren en het gasverbruik te minimaliseren. Dit zal je helpen te besparen op gaskosten zowel tijdens de wintermaanden als in de zomer. Je kunt daarom ook tijdens de warmere maanden met deze strategie├źn beginnen. In dit artikel bekijken we verschillende manieren waarop je gas kunt besparen in je huis. Lees verder om meer te ontdekken. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet om te overwegen.

Slimme thermostaat kopen en instellen

Een van de meest effectieve manieren om gas te besparen in huis is het goed instellen van de slimme thermostaat. Deze apparaten zetten de verwarming automatisch aan en uit. Kies settings die goed voor je werken en waarvan je merkt dat je minder verbruikt. Denk aan de verwarming een uur van de voren uitschakelen voor je naar bed gaat en lager zetten wanneer je naar je werk gaat.

Gas besparen met koken

Als je tijdens het koken de brander wat eerder uitschakelt, komt er nog steeds warmte vrij en kan het gerecht langzaam gaar worden. In de meeste gevallen zal dit werken, maar niet voor alle gerechten.

Elektrische boiler kopen

De elektrische boiler kopen is een andere manier om op de gasrekening te besparen. De meeste huizen gebruiken de boiler van de cv combiketel, die de op een na grootste verbruiker van energie is. Ten eerste kun je deze vaak al energiezuiniger instellen. Door de boiler lager te zetten, kunt je vaak al op de energiekosten besparen. Het gebruik van een elektrische boiler kan zelfs nog meer helpen. Je plaatst deze bij de kranen waar je veel warm water gebruikt. Deze gebruiken dan geen water van de cv maar via de elektrische boiler. Je gebruikt daarmee geen gas meer voor dat warme water.

Wassen met kouder water

Door kouder water te gebruiken bij het wassen van kleding kun je besparen op de gasrekening. Als je een moderne wasmachine hebt, probeer dan de instellingen op ECO te zetten. Nog een tip: draai altijd een volle was en geen halve wasjes. Het is vanuit het milieu en kosten aspect aan te raden de machine alleen te laten draaien als hij vol is.

Korter douchen

Geld besparen op gasrekeningen kan zo eenvoudig zijn als het verkorten van de duur van je douches. Ook een nieuwe zuinige douchekop kan je veel geld besparen. Douchekoppen die zuinger zijn, kunnen de lange douchers onder wel zo’n 300 euro per jaar besparen.