bedrijfsuitje-ideeen

Geen inspiratie? Dit zijn de leukste personeelsuitjes van dit moment

Vind je het moeilijk om na te denken over welk personeelsuitje perfect bij je past? Je kunt uit de volgende personeelsuitjes inspiratie halen. Let erop dat je als je een personeelsuitje gaat organiseren, je ook in gedachten houdt dat je team er iets aan moet hebben op de werkvloer. Dan zorg je voor een gezellige, ontspannen dag, én je verbetert je team op de werkvloer. Twee vliegen in één klap dus.

Escape room

Een enorm populair bedrijfsuitje van de afgelopen tijd was een escape room. Tijdens een escaperoom bedrijfsuitje, ga je met je collega’s naar een locatie waar je in een kamer terecht komt. Het doel is nu om zo snel mogelijk de deur van de kamer te openen en te ‘ontsnappen’. Dit doen jullie aan de hand van verschillende opdrachten en raadsels. Een escaperoom bedrijfsuitje zorgt ervoor dat jij met je team beter leert samenwerken, om het gemeenschappelijke doel te behalen. Hier heb je ook nog wat aan op de werkvloer dus.

Dropping

Zoals eerder al kort genoemd, is een dropping bedrijfsuitje voor het team die dingen graag groots uitpakt en graag hun comfort zone oprekt. Maar wat is een dropping eigenlijk? Tijdens dropping personeelsuitjes worden jij en je team opgehaald van locatie, en ergens midden in het bos gedropt. Je wordt vaak opgehaald in een bijzonder voertuig zoals een oude legerbus. Wil je het echt bont maken? Dan kun je ook ervoor kiezen om gebracht te worden in een helikopter. Je begrijpt vast dat dit natuurlijk wat meer kost. Maar, in ruil daarvoor organiseer je een dag waar je collega’s nog lang over zullen napraten.

Expeditie Robinson

Krijgen jij en je collega’s niet genoeg van Expeditie Robinson? Organiseer je eigen Expeditie Robinson op de Veluwe of aan het strand. Het voordeel van leuke bedrijfsuitjes die buiten plaatsvinden is dat er minder risico op besmetting met corona is. Dit komt mede door de frisse buitenlucht, maar natuurlijk ook doordat je goed in staat bent afstand te bewaren. Tijdens je Expeditie Robinson bedrijfsuitje organiseer je verschillende spellen. Je kunt de spellen uitzoeken die het teamverband verbetert, of werkt aan helder communiceren. Een voorbeeld hiervan is mijnenveld. Bij dit spel moet je jouw collega door een veld vol ‘mijnen’ loodsen, terwijl je collega geblinddoekt is. Als je niet helder communiceert, zal je team snel af zijn.

Apenkooi

Zin in een doldwaze dag met een boel lol? Apenkooi voor volwassenen wordt steeds populairder. Er zijn in Nederland verschillende plekken waar je leuke bedrijfsuitjes als deze kunt uitvoeren. Apenkooi heeft weliswaar minder waarde als het gaat om beter leren samenwerken, maar toch leer je jouw collega’s op een andere manier kennen dan op de werkvloer. In een informele setting waarin je lacht met elkaar, zul je er misschien achter komen dat je baas een stuk grappig is dan je eigenlijk denkt. Of, dat de stille stagiair helemaal los komt buiten werk om.

Ga een weekend erop uit

Als het echt tijd is voor een lange pauze van hard werken, kun je ook een weekend erop uit gaan met je collega’s. Deze leuke personeelsuitjes zijn makkelijker te realiseren als je deel bent van een klein team, dan als je een heleboel collega’s hebt. Je kunt bijvoorbeeld een hike organiseren in Limburg, België of Duitsland, of je kunt een huisje huren op de wadden eilanden voor een weekend. Hoe dan ook, als je een weekend erop uit gaan met je collega’s kunnen jullie weer met frisse energie starten op maandag na het personeelsuitje. Als twee nachten slapen teveel is, kun je er ook voor kiezen om één nacht te blijven slapen. Vaak is dit ook genoeg tijd om de omgeving te ontdekken.

Online quiz

Eén van de meest populaire online bedrijfsuitjes was de online quiz. Deze leuke bedrijfsuitjes testen je kennis over je collega’s en het bedrijf waar je in werkt. Zo kun je tijdens een online quiz vragen stellen over je collega’s, de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf of over het management. Je zult zien dat dit niet alleen leuke bedrijfsuitjes zijn, maar ook ervoor zorgen dat jij en je collega’s elkaar beter leren kennen. Een online quiz bouwt daarnaast ook bruggen tussen verschillende afdelingen.

Bierproeverij

Zijn jij en je team echte bierkenners? Organiseer een online borrel. Maar, simpelweg een borrel organiseren kan beter. Wil je echte leuke bedrijfsuitjes organiseren? Dan kun je een speciaal samengesteld bierpakket opsturen naar je team. Hier zit een kaart bij, waar jullie het bier op gaan beoordelen. Dit kun je doen door te letten op de afdronk, op de kleur, bitterheid, en nog veel meer kenmerken. Liever in het echt? Dit kan natuurlijk ook gewoon, mits de maatregelen het toelaten.