Koffiemachine voor kleine bedrijven

Jij wilt de beste koffiemachine voor kleine bedrijven vinden. Overweeg je om een ​​koffieautomaat aan te schaffen voor kleine bedrijven? Wil je weten welke je moet kopen? Een koffiemachine kopen voor kleine bedrijven is niet eenvoudig. Er zijn veel keuzes en ze kosten allemaal verschillende bedragen. Dus hoe vind je de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf? De volgende informatie kan je helpen bij een weloverwogen beslissing te nemen als het om koffiemachines gaat.

Een koffie machine voor kleine bedrijven waar iedereen blij van wordt

Allereerst zul je rekening moeten houden met de functionaliteit van een koffiemachine voor kleine bedrijven omdat iedereen binnen het bedrijf een andere soort koffie lekker kan vinden. Als je op zoek bent naar een koffiemachine voor kleine bedrijven is het belangrijk te weten hoe je medewerkers hun koffie graag drinken. Dit is vooral belangrijk omdat niet iedereen dezelfde functies uit de koffiemachine zal willen hebben. Daarom moet je de verschillende functies van elke machine die je overweegt bekijken voordat je beslist welke je wilt kopen. Onderstaand populaire functies:

  • Melk opschuimen voor latte en cappuccino
  • Espresso voor de liefhebbers van sterke koffie
  • Americano
  • Kokend water voor thee
  • Aanpasbare sterkte

Welk type koffie vinden jouw personeel en klanten lekker?

Je hebt meerdere manieren van koffie bereiden. Denk aan snelfiltermaling of espresso, dit laatste kan ook met cupjes zoals ook in de Nespresso zakelijk gebruikt wordt. Het voordeel van Nespresso is dat mensen kunnen kiezen voor een kleine of grote kop en hiermee automatisch de sterkte kunnen bepalen. De simpele Nespresso machines hebben geen melkopschuimer maar de duurdere Nespresso machines die je kunt kopen hebben dit wel. Een betaalsysteem om klanten te laten betalen voor de koffie is wel mogelijk, maar minder geschikt voor kleine bedrijven.

Voor koffiemachines met bonen is de keuze in hoeveelheid op de meeste koffiemachines aanwezig. Zo kan, net als bij de cupjes van Nespresso, de sterkte bepaald worden. Ook zit op sommige modellen een knop om de hoeveelheid koffie aan te passen, zo kan de sterkte nog verder bepaald worden.

Voor de liefhebbers van filterkoffie machines is er niet een vol- of halfautomatische oplossing. Je zult de filter namelijk moeten vervangen. Voor kleine bedrijven waarbij de medewerkers zelf de koffie uit de kan in kunnen schenken is dit een handige oplossing. Voor klanten die zelf koffie kunnen pakken is dit minder geschikt. Je kunt, wanneer je personeel graag filterkoffie drinkt en klanten bijvoorbeeld zelf moeten kunnen pakken, een Nespresso apparaat en een filtermachine kopen. Beide zijn zeker niet duur en vaak samen nog voordeliger dan een volautomatische bonenmachine.

Tip: Kies je een koffieapparaat met filter? Er zijn uitvoeringen met timer. Je kan dan de koffie klaar hebben staan als jullie om bijvoorbeeld 9:00 op kantoor komen. Heerlijk zo’n vers bakkie die al voor je klaar staat.

Hoeveel machines heb je nodig?

Daarnaast moet je nadenken over het aantal koffiemachines dat je nodig hebt. Hoewel dit voor startende- of kleine bedrijven vaak één of twee machines zijn, moet je er wel over nadenken. Elke verdieping in jouw bedrijf heeft namelijk een koffiezetapparaat nodig. Niets is vervelender dan ver moeten lopen voor een vers kopje koffie op de werkvloer. Afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf kan dit variëren van één tot twintig koffiemachines. Dit aantal hangt af van het aantal werknemers dat je hebt. Over het algemeen heb je per 20 medewerkers een koffieautomaat nodig. Dit omdat iedereen in de pauze op hetzelfde moment een kopje koffie wil. De snelheid waarmee de machine koffie zet is dan ook van belang.

Waar zet je de machine neer?

Ten tweede moet je nadenken over de hoeveelheid beschikbare ruimte waar je de koffiemachine neerzet. De hoeveelheid ruimte, bijvoorbeeld op het aanrecht, die je tot je beschikking hebt, is bepalend voor het type koffiemachine dat je kunt kopen. Een kleine machine heeft vaak een laag volume en kan bijvoorbeeld maar één kopje tegelijk zetten. Als je echter een grotere ruimte hebt, kunt je nadenken over een machine die twee kopjes per keer kan maken. Het is het beste om een ​​koffiemachine aan te schaffen die goed past in de ruimte.

Tip: maak het koffie moment speciaal door de plaats waar je de machine zet, leuk in te richten. Maak het gezellig waarbij je ook voor de theedrinker een gezellige thee hoek maakt. Zet de kopjes er vast bij, lepeltjes, suiker en melk en, als je je personeel echt wilt verwennen, smaken koffiesiroop!

Kosten van de machine en de kosten per kopje koffie

Ten slotte moet je nadenken over de kosten. Met een koffiemachine voor kleine bedrijven is de prijs van de koffiemachine soms belangrijker dan de prijs per kopje koffie.

Om een voorbeeld te geven; als de koffie per kopje 2 cent goedkoper is, dan brengt dit op 500 kopjes maar een verschil van 10 euro met zich mee.

De grootte van de koffiemachine bepaalt hoeveel functies hij heeft en daarmee ook de prijs. Met andere woorden, als je een klein bedrijf start of hebt, dan heb je vaak geen koffiemachine nodig met veel functies of met een hoge capaciteit. Als je echter een middelgroot bedrijf hebt, dan kun je overwegen een koffiemachine aan te schaffen die wat meer verschillende functies heeft en bijvoorbeeld een onderhoudsprogramma automatisch kan afronden.

Energiekosten en duurzaamheid

Een ander ding om in gedachten te houden wanneer je de koffiemachine voor kleine bedrijven kiest, is duurzaamheid. Dit wordt bepaald door het energieverbruik en de efficiëntie. De meeste koffiemachines zijn zeer efficiënt als het gaat om het maken van koffie en het zetten van espresso. Je moet echter kijken hoe energiezuinig het koffieapparaat is met betrekking tot stroomverbruik. Een filterkoffieapparaat houdt de koffie ongeveer een uur warm, maar moet deze wel continu verwarmen. Je kan ook een vergelijkbare machine kopen met een thermosfles eronder, deze werkt hetzelfde, maar hoeft niet bij te warmen en is daarmee zuiniger in stroom.

Koffie is een beleving

Ten slotte, als je op zoek bent naar een koffiemachine voor kleine bedrijven, is het belangrijk om rekening te houden met de esthetiek. Als het gaat om het kiezen van een koffiemachine voor bedrijven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze past in de ruimte die je hebt. Als je bijvoorbeeld een espressomachine in een winkelruimte gaat gebruiken, wil je een bepaalde uitstraling. Soms is een filterkoffieapparaat minder geschikt en is, vanuit esthetiek een Nespresso machine mooier. Daarnaast kies je er een die in de stijl en kleur is die past bij je bedrijf. Koffiemachines heb je in meerdere kleuren, het mag best wat uitgesproken zijn. Als je overweegt om een ​​espressomachine te kopen, dan kun je overwegen om er een te kopen die ook gemakkelijk schoon te maken is en die rondom de machine geen troep geeft.

Een koffiemachine voor kleine bedrijven kopen

Als je eenmaal de koffiemachine voor jouw klein bedrijf hebt gekozen die bij jou past, is het belangrijk om de beste prijzen te vinden. Als je op zoek bent naar een koffiemachine voor kleine bedrijven, koop je waarschijnlijk direct in de winkel. Maar ook een afspraak met een dealer in zakelijke koffieoplossingen is het overwegen waard. Daarom moet je ervoor zorgen dat u de beste prijs voor de koffiemachine kunt krijgen met een offerte. Als je de koffiemachine koopt, overweeg dan ook één erbij te kopen voor je eigen thuiskantoor. Je hebt dan met thuiswerken ook een heerlijke kop koffie. Van een machine van hoge kwaliteit weet je dat deze lang meegaat, een beetje tijd in onderzoek steken mag dus best.