Espressomachine

Een espressomachine is misschien wel dé beste koffiemachine, zeker wanneer je gebruik maakt van verse koffiebonen, is een kopje espresso voor veel mensen hét lekkerste kopje koffie! In vergelijking met instant koffie of gevriesdroogde koffie is een espressomachine met vers gemalen koffiebonen een klasse apart. En als je denkt dat je, om een lekkere espresso te krijgen, direct een barista in moet huren, heb je ‘t mis! Espresso maken kan je namelijk prima zelf met de juiste espresso machine. Want niet iedere espresso machine is zo’n espresso apparaat waar je een los onderdeel in je hand hebt, met een tamper de koffie precies goed moet aandrukken en vervolgens water met de juiste temperatuur en druk er doorheen moet persen. Nee, een lekkere espresso kan ook uit een volautomatische espressomachine komen!

Espressomachine kopen voor privé, zakelijk of horeca gebruik

Afhankelijk van je gebruik zul je een andere espresso machine kopen. Ga je het apparaat ook voor privé gebruiken, omdat je bijvoorbeeld kantoor aan huis hebt? Heb je een MKB-bedrijf en zoek je een espresso machine voor klanten en medewerkers? Of zoek je een espressomachine voor horeca gebruik? In beide gevallen zul je een ander espresso apparaat kiezen. Zo zal de doorloopsnelheid van de kopjes koffie anders zijn (en dus de intensiteit van gebruik van de espressomachine) en ligt er in het ene geval meer nadruk op de kosten per kopje.

Een koffiemachine zakelijk kiezen doe je niet alleen op smaak, maar ook op investering. Je wilt een lekker kopje koffie, maar niet leeglopen op de kosten. De investering is grofweg in te delen in 2 factoren, je hebt de aanschaf van het apparaat en de kosten voor gebruik. Bij kosten voor gebruik reken je niet alleen de koffieprijs, maar ook de kosten voor onderhoud. Naast zelf een espressomachine kopen kun je kiezen voor een espressomachine huren of leasen. Je hebt dan geen omkijken naar onderhoud en hoeft geen voorinvestering te doen. Dit neemt rompslomp uit handen en je hebt een vast bedrag per maand. In sommige gevallen kun je echter duurder uit zijn, dus zeker goed om even wat espresso apparaten en aanbieders te vergelijken.

Espresso machine soorten

Illy espressomachine

Een Illy espressomachine is zeer bekend en herkenbaar aan het rode logo. Dit is echter niet het enige waar Illy bekend van is, met name het design van de espresso machine is zeer herkenbaar en geliefd. De Illy machines zijn er met name voor met de hand koffie zetten. Dus gemalen bonen in de houder doen, even aandrukken met de tamper en dan onder de machine hangen om het water met druk erdoorheen te laten gaan. Een activiteit die erg leuk is om te doen, maar misschien minder handig in een kantoor met tientallen medewerkers. De Illy espressomachine is wat ons betreft zeer geschikt voor privé of kantoor aan huis, winkel waar je soms je klanten een espresso wilt aanbieden of kantoor met een paar medewerkers. Ook voor de horeca kan Illy geschikt zijn.

Volautomatische espressomachine kopen 

Volautomatische espressomachine kopen van bijvoorbeeld Siemens, Jura, DeLonghi, Bosch of Philips is een goede keuze voor grotere kantoren of bedrijven. Met een druk op de knop een vers kopje espresso of andere koffievariant, dat kan met een volautomatische espresso machine. Een nadeel is echter dat je geen directe keus hebt in koffiesmaken, zoals Nespresso wel biedt. Maar uiteraard kun je wel wisselen met de bonen die je in de machine doet.
Direct een vraag die we vaak krijgen: werkt iedere espresso machine met koffiebonen? Nee, sommige machines doe je direct de gemalen koffie in. Natuurlijk kun je wel alle koffie bonen malen met een koffiemolen, maar dat gaat niet in alle machines volautomatisch. Er zijn echter meer dingen om rekening mee te houden om je keuze voor de zakelijke koffie machine op te baseren; zoals, zit er een melkreservoir in en hoe wordt het melk opschuimen gedaan voor een latte of cappuccino? Kortom bij een volautomatische espressomachine komt er veel meer bij kijken dan bij een pure espresso machine zoals Illy of een unieke oplossing zoals Nespresso.

NESPRESSO ESPRESSO MACHINE

De espresso apparaten van Nespresso bieden ultiem gebruiksgemak. Zoals eerder op deze pagina benoemd, je hoeft geen barista te zijn om een perfect kopje koffie te zetten, dat geldt zeker voor Nespresso. De koffie komt in de originele Nespresso Cupjes, hierdoor heb je geen vrije keus in koffiebonen, echter er is een zeer ruime keus aan Nespresso Cups dat iedereen zijn of haar favoriet ertussen kan vinden en ruimte heeft voor variatie. Nu kun je je afvragen, hoe duurzaam zijn die gebruikte cupjes? Je hebt de koffie in een aluminium container, dit zou moeilijk te recyclen zijn. Het antwoord zal je verassen: Nespresso heeft een recycle programma waardoor volledig gerecycled kan worden. De aluminium cupjes maken het mogelijk dat de koffie zeer vers blijft, anders dan losse koffie dus is versheid voor langere tijd gegarandeerd.